8. toukokuuta 2021

Comeback (8.5.2021)!

 Terveiset Covid-vuoden jälkeen!

Ihan ei toteutunut vuonna 2019 antamani lupaus piipahtaa bloggailemassa täällä useammin. Eletäänhän nyt vuotta 2021; Parempi myöhään kun ei milloinkaan?

Se hyvä puoli näin harvoin tehtävissä päivityksissä on, että tilanteet totta vie ehtivät muuttua. Tämä toimii itsellekin erinomaisen mielenkiintoisena päiväkirjana kun palaa lukemaan parin vuoden takaisia ajatuksia. 

Ensinnäkin, sijoitusmaailman puolelta pakko todeta heti alkuun yleisenä huomiona ajankuvasta sellainen muutos, että sijoittamisesta puhutaan tänä päivänä todella paljon. Teen paljon kävelylenkkejä ja tykkään lenkeillä kuunnella erilaisia podcastejä; äsken kuuntelin Boss Lady -nimisen podcastin jakson jossa Jasmin Hamid oli vieraana kertomassa sijoittamisesta. Asuntosijoittamisen puolella Harri Huru taitaa olla jo käsite. Ja näiden väliinkin tuntuu mahtuvan tukku erilaisia sijoittamisen ympärille rakennettuja ohjelmia.

Onko kyse sitten kuuluisasta "taxi-indeksistä" ("kun jokainen suosittelee sijoittamista, saat jopa kuskilta taksimatkallakin osakepoimintavinkkejä, tiedät, että eletään kuplan viimeisiä vaiheita ennen posahtamista") vai ihan vaan sijoittamisen arkipäiväistymisestä, ei osaa kukaan sanoa. Olen taipuvainen ajattelemään jälkimmäistä sitten kuitenkin. Teknologisen kehityksen myötä (onko boomeria muistella miten erikoisilta vielä hetki sitten näyttivät langattomat kuulokkeet tai se kun näki ensimmäiset ihmiset "puhumassa itsekseen" puhelimeen niiden kautta!) tiedonvaihto on luonnollisesti tämänkin aiheen osalta helpottunut, nopeutunut ja arkipäiväistynyt todella nopeasti..

Tästä on hyvä aloittaa tekemällä oma blogisivunsa miten sijoitussalkkuni on kehittynyt viimeisimmän postaukseni (kevät 2019) jälkeen kahden vuoden aikana! 

Onhan mukaan mahtunut sentään yksi -40% pörssiä hetkellisesti pudottanut Covid19-kriisi ostojen kannalta hyödyntämisen mahdollisuuksineen ja vähän muutakin..

Tervetuloa takaisin matkalle sijoittamisen, ja vähän muunkin, maailmaan (8.5.2021),


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti